Kapat
Warframe Partner ve Fansite Programları: Yeni Bir Dönem
Yeni Bir Topluluk İçerik Üretici Programı Başlangıcı
Paylaşılan Yer 2020-06-18 14:03:00
Warframe Partner ve Fansite Programları: Yeni Bir Dönem

Eğer herhangi bir çevrimiçi Warframe içerik üreticisi ile etkileşime geçtiyseniz, Warframe Partner ve Fansite programlarımızdan haberdar olmuşsunuzdur. Bu programlar, yeni içerikler hakkında rehber hazırlamaktan, eğlence dolu canlı yayınlar ile günleri aydınlatmaya veya yararlı topluluk araçları oluşturmaya kadar her şeyi yapan muhteşem bağımsız bir gruba ışık tuttu.

Topluluk üreticilerimizle yaptığımız çalışmaları sevgiyle anarken artık bu programların tamamlanma zamanının geldiğini hissediyoruz. Bu nedenle Warframe Partner ve Warframe Fansite programları 19 Haziran 2020 tarihinde sona erecek.

Bir dönemin sonu, yenisinin başlangıcıdır!

Topluluğumuzdaki içerik üretiminin çeşitliliğini ve derinliğini vurgulayan, Üretici programı formatında yepyeni bir programı başlatıyoruz! Bu program aşağıdakileri destekleyecek:
- Fan Sanatçıları - yeni!
- Captura Sanatçıları - yeni!
- Podcastler
- Fan Siteleri (Rehber siteleri, topluluk araçları, vs.)
- Yayıncılar (Twitch/Mixer, vs.)
- Video Üreticileri (YouTube, vs.)

Amacımız, her zaman için topluluğumuzdaki bu muhteşem bağımsız yeteneklere dikkat çekmekti; ve bu desteğimizi daha fazla Üretici kategorisine destek vererek genişletiyor olmaktan ötürü çok heyecanlıyız. Partner ve Fansite Programlarımızdaki çalışmaları ne kadar çok sevsek de, oyun içeriği altı yıl önce başladıklarında çok farklıydı. 2020 endüstri standartlarını yansıtan, topluluk-odaklı bir içerik üretici programı oluşturmak için onları artık emekli etmenin zamanı geldiğini hissettik.

Bu standartların bir kısmı, davranış kuralları ve profesyonellik ile alakalı genel ilkeleri içeriyor ve Üretici Programının, tükenmişlikten kaçınarak içerik üretim sürecini daha az baskı ile destekleyen bir kaynak olmasını sağlıyor. Çok-platformlu Üreticilerinin tek birleşik bir program aracılığıyla en iyi araçlara erişebilmesini sağlayarak; desteklediğimiz içerik türlerinin sayısını artırmaktan dolayı da ayrıca heyecanlıyız.

Uzun yıllar boyunca Fan Sanatçılarını çeşitli yöntemlerle öne çıkararak çalışmalarını ve yeteneklerini desteklemeye çalıştık -ki bu durum değişmeyecek ve Üretici Programına bağlı olmayacak. Aksine, Üretici Programı, sanatçıların (ve diğer Üreticilerin) çevrimiçi mevcudiyetlerini ve topluluklarını oluşturmaları için kaynak ve araçlar sunacak.

Daha sonraları Partner ve Fansite Programları'na dönüşen Fan Channel Programı'nın başladığı 2014 yılından bu yana, süreç boyunca çok şey öğrendik ve hatalar da yaptık. Topluluktan ve Partner'lerimizden Üretici Programı'nda görmek istedikleri iyileştirmeler hakkında katkılarını aldık ve bunları yansıtan daha açık bir program ilke ve rehberleri hazırladık.

Ek olarak, Discord'lar orijinal Fansite programımız kapsamında yer alırken, Üretici Programı kapsamında bu desteğe devam etmeyeceğiz. Bu platformlar özgün topluluk alanlarıdır; ve biz önceki Fansite Discord'larımız ile onları ne şekilde desteklemeye devam edeceğimiz hususunda beraber çalışıyoruz.

Üretici Programı hakkında hala konuşulacak çok şey var, ama bunu programın resmi olarak başlayacağı bu yaz döneminde yapmak için bekleyeceğiz! Bu yeni programda herkes için yeni bir başvuru süreci olacak ve bu nedenle eğer ilgiliyseniz başvuru duyurularını kaçırmamaya dikkat edin!

TL;DR:
- Warframe Partner / Fansite Programları 19 Haziran'da kapanıyor.
- Üretici Programı bu yazın ilerleyen dönemlerinde başlayacak ve Fan Sanatçıları, Captura Üreticileri ve daha fazlasını içerecek.
- 2020 endüstri standartları ilkeleri tükenmişlik ve davranış kuralları hususunda hazırlanmıştır.