Закрити
Огляд трансляції розробників № 174
Огляд «Шепоту в стінах» і «Безодні Даґат»
Опубліковано 2023-10-27 19:16:00
Огляд трансляції розробників № 174

Ми повернулися в новому девстримі з оглядом на «Шепіт у стінах», а також ретроспективу нашої роботи з «Безоднею Даґат». Цього місяця до нас приєдналися Меґан (директорка спільноти), Ребекка (креативна директорка), Пабло (директор з дизайну), Ерік (головний звукорежисер) і Ґрант (програміст, він же той хлопець, який працював над змінами роботи супутників!).

Перегляньте весь девстрим на YouTube-каналі або ознайомтеся з основними положеннями обговорення в нашому огляді нижче!

Повсякденне:

— Баро Кі’Тір привозить Ґотву-прайм до Материнської системи 4 листопада!

— Цього року спільнота Warframe зібрала понад 100 тисяч доларів для нашої кампанії «Подолання раку». Щоби продовжити кампанію, відвідайте наш офіційний вебсайт за адресою warframe.com/qtcc.

— Виклики з дарунками Лотос доступні протягом 24 годин після трансляції! Не проґавте шанс отримати свої орокінські реактор та каталізатор.

— Операція «Морова зірка» прибуває 7 листопада!

Операція «Морова зірка» повертається 7 листопада

Ми внесли деякі зміни в «Морову зірка» для її офіційного повернення, оскільки вона востаннє була доступна у 2021 році.

По-перше, видалено вимогу надавати Збудник зараження й Ейдолоновий филаксис із колеса спорядження. Натомість ці речі автоматично застосовуються до завдань залежно від того, який із трьох нових рівнів контрактів нижче ви вибрали:

Нові рівні контрактів:

Рівень 1 — Морова зірка
Морова зірка, якою ви її знаєте, не потребує Збудник зараження або Ейдолоновий филаксис (тому їхні ефекти не застосовуються до завдання).

Рівень 2 — Морова зірка: ускладнена
Щоби вибрати цей рівень, гравці повинні мати в речах Збудник зараження й Ейдолоновий филаксис. Ефекти обох цих предметів застосовуються до цього завдання.

Рівень 3 — Морова зірка: Шлях сталі
Вибір Шляху сталі для тих, хто шукає додаткових труднощів і додаткових винагород — із бонусами до заробленої куви й ендо. Щоби вибрати цей рівень, гравці повинні мати в речах Збудник зараження й Ейдолоновий филаксис. Ефекти обох цих предметів застосовуються до цього завдання.

Ми сподіваємося, що ці зміни розв'яжуть проблеми з вилученням гравців з предметами в колесі спорядження, а також дадуть гравцям легший спосіб оцінити складність завдань на екрані вибору контрактів.

Міжплатформні друзі та клани, зміни в прайм-доступі

Якщо ви пропустили, то цього тижня ми запустили міжплатформних друзів і клани у рамках підготовки до більшого випуску міжплатформного збереження пізніше цього року. Ви можете дізнатися все про те, як взаємодіяти з міжплатформними кланами в нашому офіційному дописі на форумі .

Зміни в прайм-доступі

Важливою частиною впровадження міжплатформного збереження є забезпечення паритету на всіх платформах, зокрема для пропозиції платних наборів. Оскільки ми наближаємося до повного запуску, ми хотіли повідомити гравців про деякі зміни в наших наборах прайм-доступу.

Для контексту, наразі гравцям на ПК доступні 4 набори прайм-доступу: 3 рівні з доступним різним праймовим умістом і окремий набір праймових оздоблень.

Консольні гравці наразі можуть придбати 2 набори прайм-доступу: 1 набір з усім праймовим спорядженням (ворфрейм і зброя) та 1 набір із праймовими оздобленнями.

Наш план, про нього докладніше нижче, полягає в тому, щоби ПК мали структуру консольного доступу 2 наборів із додаванням третього набору, який містить увесь уміст як для ПК, так і для консолей.

З нашим наступним прайм-доступом гравці на всіх платформах можуть розраховувати на нову структуру з 3 наборів:
— один набір з усім праймовим спорядженням (ворфрейм, зброя та платина)
— один набір із праймовими оздобленнями (плюс платина та додатковий уміст, який додається до всіх наборів із праймовими оздобленнями в майбутньому)
— один повний набір з праймовим спорядженням і праймовими оздобленнями

Важлива примітка: цей короткий огляд не містить конкретних деталей щодо кількості платини, збільшувачей та інших предметів, які додаються з прайм-доступом. Ми надамо ці деталі в нашому наступному девстримі в листопаді. Звертаємо увагу, що ми прагнемо надати вам найкращу структуру наборів, дотримуючись вимог міжплатформного збереження.

Шепіт у стінах

Devstream 174 Overview

Наш девстрим у листопаді буде детальніше занурюватися в огляд «Шепоту в стінах», але ми все ще поділимося та обговоримо кілька речей сьогодні! На зображенні вище є Пропуск історії, кланова подія, наш наступний ворфрейм (Кворвекс?!), добірний стиль для Севаґота, технологія затінення шкіри, припинення підтримки класичного графічного рушія, нова технологія туману тощо, хоча ми не вдавались у деталі всього перерахованого, зануримося глибше в те, що було показано.

Севаґот Ґлаук

Devstream 174 Overview

Ми вперше продемонстрували цей вигляд Севаґота на Тенноконі, створений неймовірним Liger Inuzuka. Гравці можуть з нетерпінням чекати додавання цього неймовірного вигляду та додаткових цікавинок із «Шепотом у стінах»:

Винятковий «надгробок»

Devstream 174 Overview

Ребекка говорила, що розкішний надгробок Севаґота також можна додати як прикрасу орбітра, щоби помилуватися цим дивовижним творінням, оскільки ми знаємо, що гравці за Севаґота насправді ніколи не вмирають.

Наплічники «Ґілікап»
Севаґот отримає не тільки добірний вигляд, але й найкращого друга. Представляємо Ґілікапа, цитуючи Ребекку, «одну з найкращих речей, які ми коли-небудь додавали до гри». Гравці можуть одягнути цей наплічник на свого ворфрейма та взяти Ґілікапа з собою, куди завгодно.

Для тих, хто не має змоги подивитися ролик, це оздоблення містить рибу, яка фактично від’єднується від частини обладунків і плаває навколо плеча гравця.

Ремікс пісні «Sleeping in the Cold Below»
На випадок, якщо цієї першокласної добірної колекції було недостатньо, Севаґот Ґлаук також має власну пісню. Цей вигляд розблокує піратський ремікс наявної пісні «Sleeping in the Cold Below» у вашому сомакорді, а також гратиме трек як фонову музику під час перебування в стані Тіні Севаґота.

Вигляд «Цирипед» для Епітафії

Devstream 174 Overview

З цією колекцією Епітафія отримує власний вигляд, гідний усіх мореплавців тенно.

Пропуск історії — запит на зворотний зв'язок!

«Шепіт у стінах» додається з необхідною умовою проходження пригоди «Нова війна», і ми прагнемо надати гравцям швидший шлях до цього вмісту через систему пропуску історії. Початківцям у Warframe доводиться переглядати 10 років умісту, перш ніж вони зможуть брати участь у випусках нашої основної сюжетної лінії. Ми працюємо над розв'язанням цієї проблеми кількома способами: скороченням повторюваних завдань, покращенням пригод тощо.

Зважаючи на це, ми хочемо вивчити можливості переходу гравців до найновішого вмісту, якщо вони цього захочуть, за допомогою системи пропуску історії.

Зараз ми представляємо цю ідею спільноті, щоби зібрати відгуки та настрої, тому для повного контексту цієї дискусії відвідайте нашу офіційну тему відгуків.

Якщо ви хочете отримати повний огляд того, як працюватиме ця система, у нас буде достатньо часу, щоб зібрати відгуки від спільноти, а потім ми надамо вам повний звіт про її стан у листопадовому девстримі, тож слідкуйте за оновленнями.

Розкриття концепт-арту

Деякі концепт-арти, наведені нижче, належать до нашої кампанії «Подолання раку», а деякі — до нашої події TennoVIP. Подивімося ближче:

Devstream 174 Overview

Натхненням для цього зображення була думка «Як би виглядала лабораторія Франкенштейна у Warframe?» На зображенні вище ви можете побачити архітектуру Ентраті, крихітного Екскалібура для порівняння та судно.

Що таке те «судно»? Вам доведеться зачекати «Шепоту в стінах», щоби дізнатися більше.

Devstream 174 Overview

Ранні концепції важливої фігури в історії Warframe — Альбрехта Ентраті. Ребекка згадала, що Ентраті мали бути італійцями, але я не буду вдаватися в те, що це означатиме для ігрової історії (щось там про матусині спагеті).

Devstream 174 Overview

Ворог вище більше стосується «Warframe 1999», ніж «Шепоту в стінах», але ми все одно додали його. Цей концепт є дослідженням того, що робило б зараження, якби воно вразило технології в 1999 році. Були обговорення про те, щоби реальні рекламні ролики відтворювалися на екранах ЕПТ, тому слідкуйте за більш детальною інформацією, коли вийде «Warframe 1999».

Devstream 174 Overview

Ласкаво названий «Слінкі», це новий бос із фракції «Шепіт». Пабло сказав, що цей ворог мав рухатися як справжня іграшка слінкі, але рух був надто повільним, тому тепер він рухається «як колесо».

Майбутня подія для кланів: Плач Ґарґуйльї

Devstream 174 Overview

Вважайте це завчасним повідомленням, щоби згуртувати свої клани. «Шепіт у стінах» приходить із клановою подією, нашою першою після «Орфіксової отрути». Ми не плануємо запускати її з таблицями лідерів, оскільки мета цієї події полягає в тому, щоби ваш клан об’єднався для досягнення спільної мети. Як завжди, примарний рівень буде збалансований для самітних кланів, але події завжди легше проходити з друзями.

Поліпшення затінення для шкіри

Devstream 174 Overview

З нашим відкладеним рендерингом ми хотіли оновити затінення шкіри, щоби краще працювати з більш глибокими тонами шкіри. Це оновлене затінення шкіри може не встигнути до Шепоту в стінах, але ми сподіваємося, що незабаром воно потрапить у руки гравців:

Покращений туман + припинення підтримки класичного графічного рушія

Ми випускаємо нову технологію туману в реальному часі, яка дозволяє візуальним ефектам краще працювати з навколишнім середовищем. Цей покращений туман був розроблений для Soulframe, і ми також застосовуємо його до Warframe. З точки зору продуктивності, ми сподіваємося, що це буде так само (якщо не краще), ніж робота поточного туману.

Із запуском покращеного туману в «Шепоті у стінах» ми офіційно припиняємо використання класичного графічного рушія для ПК. На початку цього місяця ми припинили використання цього рушія для консолей у «Безодні Даґат».

Для тих, хто має менш потужні пристрої, знайте, що ми все ще дуже прагнемо зробити так, щоби Warframe працював зі слабкішими комп’ютерами!

«Безодня Даґат» – ретроспектива

На момент написання цієї статті оновленню трохи більше як тиждень, тому ми поки не маємо чим поділитися щодо подальших змін. Те, що ми маємо, це погляд за лаштунки звукового дизайну та кілька слів від Ґранта, який працював над змінами супутників!

Звуковий дизайн

Перш ніж подивитися відео за лаштунками, кілька зауважень про музику в цьому оновленні:
- У пісні Даґат ми вперше помітно використовуємо дерев’яні духові інструменти у Warframe (дуже суперечливе твердження Еріка, ми з нетерпінням чекаємо на думку експертів спільноти)
– Нашою метою було відтворити звуки терменвокса, але дерев’яними духовими
– Ми надихалися роботами Денні Ельфмана (Danny Elfman)!

Крім того, у саундтреку для цього оновлення використовувалася «машина жахів» прямо з Італії. Ось вона в дії:

Звуковий дизайн для Даґат — Кіннота Рахалі

На відео нижче зазирніть за лаштунки та почуйте звукове оформлення здібності Кіннота Рахалі. Дякую, Поле!

Зміни для супутників

Ґрант приєднався до нас, щоби поговорити про свої цілі зі змінами для супутників. Частина 1, випущена в «Безодні Даґат», містить два аспекти: виживання супутників і модифікатори зв’язку.

Для виживання супутників найбільшою скаргою було те, що було дуже погано, коли супутник помирав у завданнях високих рівнів. Отже, вони більше ніколи не вмирають. Нарешті!

Для модифікаторів зв’язку мета полягала в тому, щоби додати свіжості вашій збірці модифікаторів супутників. Ці модифікатори розроблені, щоб ви відчували себе більш пов’язаними зі своїм супутником під час завдань, де ви корисні один для одного.

Оскільки це лише перша частина змін, з нетерпінням чекайте другої частини наступного року, де будуть змінені настанови та зброя. Керівний принцип наших майбутніх змін полягатиме в тому, щоби стимулювати різноманітність збірок для ваших супутників і краще збалансувати загальну цінність настанов і зброї.

Ставлення до спільної гри з ключами для Безодневої області

Нарешті, примітка про спільну гру з ключами! Безодня Даґат містить перше за тривалий час завдання з доступом від ключа, яке вимагає від гравців попередньої координації загонів. Як і багато інших речей, які ми робимо в Warframe, це був експеримент, щоби побачити, як цей тип завдань працює у Warframe у 2023, і які зміни потрібні для покращення досвіду гравців.

Під час трансляції було визнано, що поточне завдання може заплутати гравців і призвести до непорозумінь, що самі вузли насправді були зламані. Окрім цього не було інших конкретних деталей!